SNN / EFRO

Warmtepompsysteem met Duurzaam koudemiddel

QEESS B.V. heeft van SNN subsidie toegewezen gekregen voor de ontwikkeling van een schaalbaar warmtepompconcept. Deze warmtepompen worden ontworpen met een milieuvriendelijk, duurzaam koudemiddel uit de groep koolwaterstoffen. Koolwaterstof koudemiddelen zijn milieuvriendelijk want leveren vrijwel geen bijdrage aan het broeikaseffect bij het vrijkomen in de atmosfeer.

Het schaalbare concept maakt het mogelijk om het warmtepompontwerp exact af te stemmen op de project specifieke bedrijfscondities. Dit voorkomt eventuele overinvestering door een keuze uit een standaard warmtepomp range en geeft optimale efficiëntie. Koolwaterstoffen bieden daarnaast ook mooie mogelijkheden voor het opwekken van hoge temperaturen tot en met 80oC en eventueel hoger.

Het warmtepomp op maat-concept is geschikt voor het leveren van efficiënte en milieuvriendelijke warmtepompwarmte, en waar nodig voor de opwekking van  hoge temperaturen.

Oftewel een duurzame technologie met ook nog eens een duurzaam koudemiddel voor oplossingen voor de utiliteit en industrie.

Het warmtepomp op maat-concept is ideaal voor:

  • De opwekking van duurzame warmte vanuit een natuurlijke bron
  • Het circulair maken van energiestromen binnen uw proces/gebouw