Warmtepomp industrieel

Een warmtepomp kenmerkt zich doordat deze energie kan onttrekken op een laagtemperatuurniveau (bron) om vervolgens deze energie weer af te geven op een hoger temperatuurniveau (afgifte) waardoor het nuttig ingezet kan worden. Om dit mogelijk te maken wordt door een warmtepomp wel elektrisch vermogen gevraagd maar dat wordt uiteindelijk ook als nuttige warmte afgegeven. De totaal opgewekte warmte-energie is een veelvoud van de gebruikte elektrische energie wat een warmtepomp een hele duurzame oplossing maakt. 

In de industrie is veel warmte beschikbaar op een temperatuurniveau waarbij men het niet weer nuttig in kan zetten. Denk hierbij aan rest-/afvalstromen van vanuit de procestechniek maar ook grote utiliteitsgebouwen.

Een warmtepomp is uitermate geschikt om deze warmte te onttrekken en de energie op te waarderen naar een temperatuur waarbij deze energie weer ingezet kan worden. Hierdoor houd men zo lang mogelijk reeds ingekochte energie in de keten wat een grote energiekostenbesparing oplevert met ook nog eens een duurzame oplossing.

 

De warmtepomp kan ‘open’ opgesteld worden waarbij alle componenten zichtbaar en goed bereikbaar zijn voor service en onderhoud. Deze opstelling past goed in de situatie waarbij de warmtepomp(en) in een separate opstellingsruimte komen te staan. Daarnaast hebben we ook een omkasting beschikbaar in diverse bouwgroottes met een kleine footprint. Uiteraard kunnen we ook invulling geven aan andere wensen met betrekking tot een omkasting voor een binnen- en buitenopstelling. 

Neem rustig contact op via telefoon of mail dan adviseren we u graag over de mogelijkheden. U kunt ook het contactformulier algemeen invullen en dan wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

QEESS B.V.
Koldingweg 6
9723 HK Groningen
The Netherlands
T : +31 (0)50-7676688
M : info@qeess.nl